• Bronzen erepenning van gemeente Nuenen voor Pierre van Mierlo

• Afgelopen vrijdagavond heeft burgemeester Maarten Houben de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen overhandigd aan Pierre van Mierlo. Gedurende de afgelopen twee decennia heeft Pierre zich als technisch adviseur ingezet voor de stichting Beheer Onderhoud Sportparken Nuenen (B.O.S.N.). Op 1 januari nam hij afscheid van deze rol om zich te wijden aan mantelzorgtaken thuis.

Gedurende zijn 20-jarige toewijding heeft Pierre van Mierlo wekelijks ongeveer 15 tot 20 uur vrijwilligerswerk verricht als technisch adviseur bij B.O.S.N. Hij was verantwoordelijk voor het beheer en groenonderhoud, evenals het onderhoud van de faciliteiten van vier sportparken, namelijk die van korfbalvereniging NKV en voetbalverenigingen RKGSV, RKSV Nuenen en RKVV Nederwetten. Zijn inzet heeft ervoor gezorgd dat zo'n 2500 leden wekelijks hun sport kunnen beoefenen. Opmerkelijk en gewaardeerd door de gemeenschap.

Als aanspreekpunt voor aannemers, verenigingen en de gemeente was Pierre belast met technische aangelegenheden met betrekking tot velden en gebouwen. Hij nam de verantwoordelijkheid op zich voor de aanbesteding van groen- en drainageonderhoud op de sportparken, waarbij hij de uitvoering controleerde en rapporteerde aan het bestuur. Zijn inspecties omvatten zowel gebouwen als velden. Daarnaast fungeerde hij als consul voor de KNVB, waarbij hij de keuring van voetbalvelden tijdens slecht weer coördineerde.

Zijn expertise bleek van onschatbare waarde voor de verenigingen, zoals in 2008 bij de verplaatsing van het sportpark van RKSV Nuenen van de Luistruik naar Oude Landen, en bij de invoering van kunstgras in 2015. In 2019 speelde hij een cruciale rol bij de aanleg van hybride velden bij RKGSV en Nederwetten. In 2020 leverde hij technisch advies bij de vervanging van kunstgrasmatten op de velden van NKV en RKSV Nuenen.

De bronzen gemeentelijke onderscheiding is een uiting van waardering en erkentelijkheid van het gemeentebestuur namens alle inwoners, met specifieke dankbaarheid aan de korfballers en voetballers.

Pierre, vanzelfsprekend ook namens het bestuur en onze leden, willen we je oprecht bedanken voor je jarenlange toewijding aan onder andere onze vereniging NKV.

Bron: LON