• Korfbalboom Mooiste Blauw officieel geopend

  • Woensdagochtend 13 december vond de feestelijke opening plaats van de korfbalboom, een paal met 4 korven op verschillende hoogte, bij het Mooiste Blauw, de lagere school in Nuenen West. In de regen, maar dat mocht de pret niet drukken, openden de kinderen van het Mooiste Blauw de nieuwe korfbalboom door op alle korven een keer raak te schieten met door NKV geschonken ballen.

     

    Na een openingswoordje van Nanouk, de directrice van de school en wethouder Sandor Löwik, van o.a. sport en verenigingen, was het tijd voor een warming up onder leiding van buurtsportcoach Stan, van LEV Nuenen, voor de kinderen, ouders en andere aanwezigen. Nadat de spieren waren opgewarmd was het de beurt aan Marc van NKV om een woordje tot de aanwezigen te richten. Natuurlijk werd iedereen uitgenodigd om eens een keer gratis mee te komen trainen. Vervolgens mochten de kinderen met de zojuist verkregen ballen door de korven gooien. Nadat dit was gelukt, werd de korfbalboom als officieel geopend verklaard.

     

    De korfbalpaal werd mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen NKV, het Mooiste Blauw, Het Nuenens College, de gemeente Nuenen en Actief Nuenen (onderdeel van LEV Nuenen). De gemeente plaatste de korfbalpaal in het parkje voor de school, zodat niet alleen de kinderen van de school, maar iedereen en ook na schooltijd gebruik kunnen maken van deze aanwinst voor de korfbalsport in Nuenen.