• Terugblik afgelopen weken

 • Alles weer spik en span voor het nieuwe seizoen.

  Zondag 27 augustus is er onder leiding van het clubhuis weer een grote schoonmaak ronde geweest bij NKV.
  Na de gebruikelijke start met een kop koffie en de taakverdeling werden de eerste emmers al gevuld en verspreidde de groep zich in en om de kantine.

  Met een goede voorbereiding en daarmee ook mensen die goede materialen meebrengen werd de overkapping schoon gespoten, alle tafels en stoelen van boven tot onder gepoetst, de vloer geschrobd, de muren geveegd.
  Zowel de kantine, kleedlokalen, scheidsrechters kleedlokalen werden grondig gereinigd, als we nu zelf na het douchen even de trekker er door heen halen dan blijft het er ook netjes uitzien voor de volgende groep en kost het de wekelijks poets ronde minder tijd.

  Na ruim 2 uur was alles weer spik en span en klaar voor een nieuw seizoen. Hartelijk dank aan de vrijwilligers.
  Geert, Ton, Bert, Jaqueline, Maud, Erwin, Lisa, Kelly, Inge, Anouk, Mike, Tom, Marc, Hein, Guusje en Maarten.

   

  Start seizoen 2 september

  Zaterdag 2 september zat de vakantie er dan toch echt op, om 12.00 naar de kantine voor de start van het seizoen.
  Zoals altijd hadden we fantastisch weer, zowel de kinderen als de ouders stonden te popelen om het veld in te gaan.

  Spelen we maar 2 x 10 minuten, dat is wel heel kort… de meeste waren echter blij dat het toch pauze was na 10 minuten. De kantine had heel toepasselijk groene ranja en dat ging er toch goed in. Ja, het was ook warm, maar ik denk dat ook de conditie nog niet helemaal op peil was na de vakantie.
  De ad interim coach voor alle jeugd zorgde ervoor dat de ouders weinig kans maakten. En ondanks de korte uitleg niet lopen met de bal dacht een enkeling dat de bal wel met de voet in het veld gehouden mocht worden.

  Ondertussen bakte okidoki weer heerlijke poffertjes, die er na een wedstrijdje korfballen goed in gingen op jong en oud. De opkomst bij de ouders was enorm groot, we hadden zelfs een team waarbij we een heel vak konden wisselen. Voor een aantal ook fijn omdat ze kinderen in 2 teams hadden en dus ook 2 keer waren uitgedaagd.
  Het was jammer dat de tegenstander van de selectie zich had moeten afmelden, het was heerlijk terras weer en de aanmoedigingen voor NKV waren de hele middag al goed geoefend langs de lijn.

  Er zijn alweer leuke ideeën voor volgend seizoen en of die nu komen omdat ze hadden verloren weet ik niet, wat wel zeker is dat we een geslaagde seizoensopening hadden.

  Alle scheidsrechters, coaches, poffertjes bakkers en bardienst vrijwilligers bedankt voor de leuke middag!

   

  De vrijwilligers BBQ

  Zondag 17 september had het bestuur al haar vrijwilligers uitgenodigd voor een BBQ om iedereen te bedanken voor zijn of haar inzet het afgelopen jaar.

  Er was een grote opkomst, maar we hebben dan ook enorm veel mensen die een vrijwilligerstaak doen binnen onze club. En toch komen we nog altijd handjes tekort. Onze voorzitter, Christian, realiseerde zich ook dat de groep die er deze dag was vaak al jaren een vrijwilligerstaak heeft maar er gelukkig ook vanuit de jeugd weer nieuwe aanwas is.

  Sommige aanwezigen zijn al heel lang vrijwilliger, een aantal zien wij minder als we zelf op het veld zijn, denk bijvoorbeeld aan de accommodatie werkgroep die er iedere maandagochtend voor zorgt dat de velden er netjes bij liggen, er geen onkruid is en er kleine reparaties worden uitgevoerd. Op dinsdagavond onze oud papier lopers, of de scheidsrechters die neutraal de wedstrijden fluiten. Maar ook de werkgroepen die achter de schermen werk verrichten die uiteindelijk wel zichtbaar zijn bij een activiteit. Denk bijvoorbeeld aan het kamp, okidoki en de ledenwerf groep.
  De meeste zien we gelukkig wel als trainer/coach, barvrijwilliger, scheidsrechter of kledingwerkgroep.

  Alle aanwezigen op de BBQ dragen zijn of haar steentje bij en dat resulteerde in een hele gezellige middag, met lekker eten en een drankje. En met alle aanwezigen mogen we trots zijn op ons NKV want zonder de inzet van al die vrijwilligers is er geen vereniging.

   

  De speech van Christian ging over het feit dat er geen club kan bestaan zonder vrijwilligers. Daarnaast hebben de vrijwilligers elkaar hard nodig om de vereniging draaiende te houden. Daarom is het uitspreken van dank-je-wel naar elkaar, misschien nog wel het belangrijkste.

  En ja er is nog genoeg ruimte bij NKV om onderdeel te zijn van die vereniging en een vrijwilligerstaak in te vullen en behalve dat je er de club mee helpt kan ik je zeggen dat je er ook iets leuks voor terug krijgt en nee dat is niet alleen de jaarlijkse bedankmiddag / avond vanuit het bestuur.